Analiza wody - październik 2010

Wyniki analiz wody. Miejsce poboru wody ul. Wodna (SUW), ul. Sportowa 41 (Gimnazjum), ul. 3 Maja 3 (Szkoła Podstawowa nr 1).

Wyniki analiz wody podawanej do sieci
Parametr Miejsce poboru wody

SUW
ul. Wodna
(20.10.2010 r.)

ul. Sportowa
Gimnazjum
(20.10.2010 r.)
ul. 3 Maja 3
Szkoła Podstawowa nr 1
(20.10.2010 r.)

Odczyn - pH

7,33
7,34 7,44

Przewodność elektryczna
właściwa (PEW)

770
710 687
Ołów

-

-

-

Kadm

-

-

-

Miedź

-

-

-

Chrom

-

-

-

Rtęć

-

-

-

Bor

-

-

-

Sód

-

-

-

Magnez

-

-

-

Mangan µg/l

<4

<4

<4

Żelazo µg/l

<60

<60

<60

Mętność

<0,10

<0,10

0,10

Barwa

20

20

20

Zapach

1

1

1

Smak

2

2

1

Suma chloranów i chlorynów
<0,20
<0,20 <0,20

Amonowy jon

0,12

0,18

0,07

Azotany mgNO3/dm3

<4,50

<4,50

<4,50

Azotyny mgNO2/dm3

<0,03

<0,03

<0,03

Ogólna liczebność
mikroorganizmów
w 22±2oC po 72 h

-

-

-

Ogólna liczebność
mikroorganizmów
w 36±2oC po 48 h

-

-

-

Bakterie grupy coli

0

0

0

Escherichia coli

0

0

0

Enterokoki kałowe

0

0

0

*jtk/ml-liczba jednostek tworzących kolonie w określonej objętości próbki odniesienia

Szczegółowe sprawozdania z badania wody wraz z dopuszczalnymi wartościami wskaźników:


- ul. 3 Maja 3, Szkoła Podstawowa nr 1 - .20.10.2010 r. (pobierz) (1460kB) pdf
- ul. Sportowa 41, Gimnazjum - 20.10.2010 r. (pobierz) (1984kB) pdf
- ul. Koszarowa 3, Budynek Mieszkalny 20.10.2010 r. (pobierz) (1501kB) pdf
- ul. Wodna, Stacja Uzdatniania Wody - 20.10.2010 r. (pobierz) (1498kB) pdf


Wytworzył: SGS EKO PROJEKT (20 października 2010)
Opublikował: Piotr Cieszyński (26 października 2010, 10:11:59)

Ostatnia zmiana: brak zmian
Liczba odsłon: 1340

wersja do zapisu wersja do druku

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Cookies.

Zamknij